Behandeling |Botox

Prijzen per 1-11-2017

Rimpelbehandeling met Botox* (Botuline toxine type A):

1 zone

€150,-

Behandeling van 1 zone naar keuze.

2 zones

€250,-

Behandeling van 2 zones naar keuze.

3 zones

€325,-

Behandeling van 3 zones naar keuze.

4 zones

€400,-

Behandeling van 4 zones naar keuze.

5 zones

€450,-

Behandeling van alle zones.

Touch-up

v.a. €75,-

Indien nodig**
Veelgestelde vragen

Wat is Botox?

Botox (Botuline toxine type A) is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geinjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen om of het ontwikkelen van rimpels te beperken. Er zijn verschillende producten op de markt. Bij Dr. Marc Injectables werken we met Bocouture®: het meest zuivere product op de markt. Het verschil met fillers is dat Botox alleen de spieren ontspant waardoor rimpels afvlakken of vervagen terwijl fillers volume teruggeven in het gelaat waar dat of gewenst is of door veroudering verdwenen is.

Wat zijn de bijwerkingen van botox?

Bijwerkingen worden gewoonlijk waargenomen binnen de eerste week na de behandeling en ze zijn tijdelijk van aard. Bijwerkingen kunnen verband houden met het werkzame bestanddeel, de injectiemethode of beide. Gelokaliseerde spierzwakte is een verwacht effect van de behandeling. Een hangend ooglid, die veroorzaakt kan zijn door de injectietechniek, is geaccosieerd met het farmacologisch effect van Bocouture®. Als gevolg van de injectie kan er plaatselijk pijn, gevoeligheid, jeuk, zwelling en/of een bloeduitstorting optreden.

Is Botox veilig?

Onze botox (Bocouture®) is 100% veilig, uitgebreid in wetenschappelijk onderzoek getest en heeft het FDA-keurmerk en CE-keurmerk.

Hoe snel en lang werkt Botox?

Na enkele dagen kunt u het effect van de behandeling beginnen te merken. Het maximale effect van de behandeling is na uiterlijk 2 weken bereikt. Het effect van Bocouture® houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.

Welke zones kun je kiezen?

Zones: Frons, kraaienpootjes, voorhoofd, bunny lijntjes (rimpels bij de neusbrug) of kincellulitis.

*Botox is een merknaam voor de stof Botuline toxine type A. Wij werken met het merk Bocouture®
**Indien u binnen 4 weken na de behandeling nog onvoldoende resultaat ervaart en Dr. Marc besluit dat een touch-up noodzakelijk is.

Mogelijke zones

Overzicht van symptomen van het verouderingsproces

Bovenste gedeelte van het gezicht

1. Voorhoofdslijnen
2. positie van de wenkbrauwen
3. Fronsrimpel
4. Kraaienpootjes

Middelste gedeelte van het gezicht

5. Traangoot
6. Volume jukbeenderen
7. Volume wangen

Onderste deel van het gezicht

8. Neus-lippenplooi
9. Marionetlijnen
10. Volume bovenlip
11. Volume onderlip
12. Verticale liplijnen
13. Mondhoeken
14. Kaaklijn

Nek

15. Volume nek

Voor & na

Kraaienpootjes

Voor

De linker foto is vooraf genomen. Wanneer u de gehele foto bekijkt, ziet u duidelijk de kraaienpootjes. 

Na

De rechter foto is na een behandeling met Botox genomen. Van de kraaienpootjes is bijna niets meer te zien!

Horizontale voorhoofdslijnen

Voor

De linker foto is vooraf genomen. Wanneer u de gehele foto bekijkt, ziet u verschillende horizontale lijnen over het voorhoofd lopen. 

Na

De rechter foto is na een behandeling met Botox genomen. De horizontale voorhoofdslijnen zijn een stuk minder goed zichtbaar.

Extra informatie over Botox

Wat is Botulinum Toxine A? (Botox)

Veel mensen kennen de naam Botox®, maar veel mensen realiseren zich niet dat ze het dan over een merk hebben van het middel Botuline Toxine A. Er zijn verschillende merken van deze stof op de markt. Wij hebben er voor gekozen te werken met het merk BOCOUTURE®. BOCOUTURE® is de enige botuline toxine A die goedgekeurd is in Europa* voor de behandeling van lijnen in het bovenste gedeelte van het gezicht, waaronder de fronslijnen, horizontale voorhoofdslijnen en kraaienpootjes, zowel in de afzonderlijke indicaties als in gecombineerde behandelingen. Dit is de uitkomst van vele onderzoeken die zijn gedaan naar de werkzaamheid van de verschillende middelen waarin uit de onderzoeken naar boven is gekomen dat BOCOUTURE® zijn werkzaamheid bewezen heeft, heeft aangetoond veilig te zijn en goed getolereerd wordt en zijn effect over de duur van de periode waarin het moet werken ook goed vol houdt.

Daarnaast is BOCOUTURE® één van de meest zuivere toxines in zijn soort. Het middel is geheel vrij van vervuilende eiwitten welke niet bijdragen aan de werkzaamheid van het middel, maar wel kunnen leiden tot allergieën of gewenning en daardoor mindere werking van het product. Door de zuiverheid van BOCOUTURE® kent dit middel dan ook nauwelijks tot geen hinder van allergische reacties.

Hoe werkt Bocouture®?
BOCOUTURE® is een gezuiverd eiwit dat door middel van injecties in de spieren wordt ingebracht. Daar zorgt het er voor dat de zenuwimpulsen naar de spieren toe worden geblokkeerd en de spieren gedurende de werkzaamheid van het middel niet meer kunnen samentrekken. Het gevolg hiervan is dat de huid boven de spieren niet meer zal plooien waardoor lijntjes in het gelaat minder zullen worden. Door het verminderen van de spanning in de spieren van het gelaat zien we ook regelmatig dat klachten van hoofdpijn of zelfs migraine minder worden. Daarnaast kan het knarsen van de tanden minder worden door injectie van BOCOUTURE® in de kauwspieren. Ook kan bij het lachen minder tandvlees zichtbaar worden (gummysmile).
Door het ontspannen van de spieren in het gelaat zien we ook dat de tegenovergestelde spieren juist makkelijker kunnen werken en daarmee bijvoorbeeld wenkbrauwen wat gelift worden of mondhoeken makkelijker naar boven staan. Ook kunnen de spieren in de kin tot rust gebracht worden waardoor de putjes in de kin (kincellulitis) verminderd kunnen worden.

Hoe lang werkt BOCOUTURE®?

Na injectie zien we dat de patiënten na gemiddeld drie-vier dagen al enig effect bemerken. Na maximaal twee weken is het maximale effect van BOCOUTURE® bereikt en is het definitieve effect te beoordelen. Dit effect houdt dan gemiddeld 3 tot 4 maanden aan.

Er zit wel altijd verschil in duur van de werkzaamheid tussen onderlinge individuen, als gevolg van een versnelde stofwisseling (bijvoorbeeld bij roken of intensief sporten) zien we soms dat de effecten individueel minder lang kunnen zijn. Maar bij een regelmatig herhaalde behandeling zien we ook dat de spieren in het gelaat er langer over doen om weer op krachten te komen waardoor het effect van de behandeling juist weer langer kan duren dan de gemiddelde 3-4 maanden. Het op tijd herhalen van de behandeling kan dan soms ook juist aanbevolen zijn om langer plezier te hebben van de behandeling.

HYPERHIDROSIS

Naast de blokkade van de zenuwimpulsen naar de spieren toe blokkeert BOCOUTURE® ook de overdracht van het zenuwsignaal naar de zweetklieren toe. Er zijn mensen die last hebben van invaliderend en overmatig transpireren. Deze klacht, die we hyperhidrosis noemen is een veel voorkomende klacht die zowel bij mannen als vrouwen voorkomt. Door de behandeling met BOCOUTURE® kunnen we het gebied waaruit je overmatig transpireert droog krijgen en je eenvoudig van de problemen afhelpen. We behandelen met name het overmatig transpireren vanuit de oksels, handpalmen, voetzolen of de haargrens behandelen. Deze behandeling is weinig pijnlijk en kent nauwelijks bijwerkingen.

Vaak horen we de vraag of bij de behandeling van hyperhidrosis je nog wel voldoende je zweet kwijt kunt en daarmee de warmte kwijt kunt? Bij de behandeling van overmatig zweten schakel je inderdaad een deel van de transpiratiefunctie uit, echter is het oppervlak dat behandeld wordt ten opzichte van de rest van het lichaam zo klein dat je hier niets van zult merken. Je zult dus niet als compensatie gaan merken dat je op andere plaatsen op je lichaam harder gaat zweten.
Het effect op de vermindering van de zweetproductie houdt gemiddeld iets langer aan en zien we soms wel tot 6 maanden na de behandeling nog een positief effect op de klachten.

Hoe gaat een behandeling met BOCOUTURE®?

Intake- We zullen altijd beginnen met een intake, deze is geheel kosteloos en heeft als doel er achter te komen wat je wensen zijn om je zo goed mogelijk te adviseren. Soms kom je met een wens een bepaald gebied te laten behandelen en adviseren we je juist een tegenovergesteld gebied aan te pakken om een zo mooi of goed mogelijk effect te verkrijgen. We zullen je altijd vragen je gezichtsspieren maximaal aan te spannen om zo de indicatie te kunnen stellen en te bepalen welke spieren we moeten aanpakken.

Reinigen/injectie- Na de intake zullen we de huid altijd goed desinfecteren alvorens over te gaan tot een behandeling. De BOCOUTURE® zal met een zeer fijne naald in de spier worden geïnjecteerd. De plaats van injectie en de dosering worden altijd individueel bepaald. Je kunt door de behandeling aanvankelijk een licht ongemak of pijn ervaren in de behandelde spieren.

Wat mag ik doen na een behandeling met BOCOUTURE®?

Na de behandeling met BOCOUTURE® zijn er geen beperkingen. Er is geen enkele reden om juist overdreven veel mimiek te maken of om bepaalde inspanning niet te doen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon gaan sporten na een behandeling of juist gaan slapen. Zodra het middel is geïnjecteerd vind het zijn weg naar de spieren en zal het na enkele minuten. Ook koelen van het gelaat heeft geen bewezen effect op het voorkomen van bijvoorbeeld blauwe plekken.

Zitten er risico’s aan een behandeling met BOCOUTURE®?

Zoals iedere behandeling kent ook een behandeling met botuline toxine A mogelijke complicaties. Deze hangen meestal samen met het feit dat er injecties gegeven worden in de spieren. Hierdoor kan bijvoorbeeld een blauwe plek ontstaan (hematoom). Daarnaast kan ieder injectie een beetje pijn doen, dus ook deze. Doordat de spieren uitgeschakeld raken kan het in het begin leiden tot lichte hoofdpijnklachten, deze zullen vanzelf weer verdwijnen en zijn vaak eenvoudig met paracetamol te behandelen.
Daarnaast kunnen patiënten die bang zijn voor injecties algemene reacties laten zien zoals: flauwvallen, misselijkheidsklachten, oorsuizen of acuut transpireren. Dit is een onschuldige stressreactie die we een vagale reactie noemen.

Met de behandeling beogen we spieren te deactiveren. Soms echter zien we dat spieren die we niet willen tot rust komen. Dit heeft dan ongewenste reacties tot gevolg als het zakken van een ooglid of wenkbrauw (Ptosis)