Behandeling |Hyperhidrosis

Prijzen per 1-11-2017

Hyperhidrosis-behandeling met Botox* (Botuline toxine type A):

Haargrens

€250,-

Handen

€400,-

Oksels

€400,-

Voeten

€400,-

Veelgestelde vragen

Wat is hyperhidrosis?

Bij hyperhidrosis hebt u last van overmatig transpireren wat met normale conservatieve maatregelen niet onder controle te houden is.

Wat is de behandeling voor hyperhidrosis?

De behandeling is het uitschakelen (tijdelijk) van de zweetklieren met Botox. Door de behandeling transpireert u niet meer in het behandelde gebied voor een periode van 3 tot 6 maanden. Voor meer informatie over botox verwijzen wij u naar onze Botox pagina.

Afhankelijk van uw polisvoorwaarden kan het zijn dat u voor vergoeding in aanmerking komt.
*Botox is een merknaam voor de stof Botuline toxine type A. Wij werken met het merk Bocouture®

Extra informatie over onze Hyperhidrosis

Hyperhidrosis

Hyperhidrosis is op te delen in twee verschillende vormen. Enerzijds heb je de meest voorkomende vorm die gelokaliseerde hyperhydrosis wordt genoemd. In de meeste gevallen gaat het dan om de oksels, maar ook vaak in de handpalmen en voetzolen. Heel af en toe komt het voor dat men last heeft van gustatoire hyperhidrosis. In dit geval heeft de patiënt last van gelokaliseerde hyperhidrosis. Anderzijds kan men gegeneraliseerde hyperhidrosis hebben. Hierbij transpireer je over je hele lichaam. Patiënten met suikerziekte, een infectie of hyperthyreoïdie kan last hebben van gegeneraliseerde hyperhidrosis.

Kun je hyperhidrosis behandelen?

Er zijn verschillende methodes om hyperhidrosis te behandelen. Zo zijn er uitwendige middelen, orale middelen, anti-zweet apparatuur, operatieve methoden, Botox injecties en andere manieren. Bij Dr Marc Injectables kunt u terecht voor injecties met Botuline Toxine A, oftewel Botox.

Botuline Toxine is een eiwit dat is gezuiverd en dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd. De Botox blokkeert de werking van de zenuwen die de eccriene klieren in werking stellen. Door deze werking zal er voorkomen worden dat de klieren zweet produceren.

Het effect van deze behandeling werkt meestal 5 tot 7 maanden. Naarmate men vaker behandeld is, kan het effect langer aanhouden.