Profhilo

Behandeling |Profhilo

Prijzen per 1-03-2020

Behandeling met Profhilo:

2 behandelingen als startbehandeling

€599,-

4 ml, vooruit betalen, tussenpose behandelingen 1 mnd

1 losse behandeling

€325,-

2 ml
Veelgestelde vragen

Welke indicaties kun je met Profhilo® behandelen?

De behandeling is geschikt voor de behandeling van huidverslapping van het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger en krijgt een mooie glans.

Wat is er nieuw aan Profhilo®?

Het product heeft in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat.

Hoe gaat de behandeling?

Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat. Profhilo® verspreidt zich heel goed dus er zijn maar een aantal injecties nog om een geheel gezicht (of hals, decolleté of andere indicatie) optimaal te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal klein.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Ook voor mannen en vrouwen die een natuurlijk huid verjongend effect willen en de stap naar een “echte” filler (nog) niet zien zitten.  Ook kan de behandeling goed gecombineerd worden met een filler of botox behandeling of als aanvulling op een andere behandeling.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand afhankelijk van de mate van huidveroudering. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat. Vaak zie je wel al dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

Zijn er bijwerkingen te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo® zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.

Profhilo® is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.

Voor & na

Gezicht

Voor
Na

Handen

Voor
Na

Handen

Voor
Na

Extra informatie over Botox

Profhilo®

Een nieuw hyaluronzuur met unieke eigenschappen.

Veroudering is binnen de cosmetische geneeskunde in de westerse landen een belangrijk gegeven. Veel van wat wij als artsen doen om het uiterlijk te verfraaien heeft te maken met het reduceren van de fysieke en zichtbare gevolgen van het ouder worden.

Op het gezicht heeft de veroudering een reeks aan effecten, deels intrinsiek, een onder andere door hormonen en telomeren georkestreerd proces, deels extrinsiek, door invloeden van buitenaf. Denk daaraan vooral aan door menselijk gedrag bepaalde schade, zoals die door overmatig zonlicht of door gebruik van drank of drugs. Zowel extrinsieke als intrinsieke factoren hebben invloed op de huid, met name op de kwaliteit en hoeveelheid collageen en elastine en het aanwezige hyaluronzuur.
Dit hyaluronzuur wordt geproduceerd door fibroblasten, keratinocyten en endotheelcellen en wordt afgebroken door hyaluronidases en vrije radicalen.

Herstel van het natuurlijke hyaluronzuur door middel van injecties heeft in beginsel slechts kort effect door deze afbraak. De fillerfabrikanten hebben daarom een manier gevonden om hyaluronzuur beter bestand te maken tegen hyaluronidase; crosslinken. Als crosslink-agens wordt over het algemeen BDDE gebruikt. Profhilo® is een hyaluronzuur zonder BDDE, door middel van thermisch crosslinken gestabiliseerd.

Innovatief; Winnaar van Aesthetic Awards, middels een nieuwe manier van thermisch crosslinken, (zonder BDDE) laat een langere werking zien ten opzichte van niet gecrosslinked hyaluronzuur, wat we kennen uit de mesotherapie.

Biocompatibel; Profhilo® bestaat alleen uit zuiver hyaluronzuur en wordt dus uitstekend verdragen. Elke spuit van 2 ml. bevat 32 mg. hyaluronzuur van een hoog moleculair gewicht(1100-1400 kDa) en 32 mg. hyaluronzuur van een laag moleculair gewicht (80-100 kDa).

Veilig; Het ontbreken van toevoegingen aan de gel maakt de kans op vreemd lichaamsreacties uitermate klein. Hyaluronzuur met een gewicht van meer dan 45 kDa werkt ontstekingsremmend.

Effectief; De combinatie van verschillende hyaluronzuren in deze hybride heeft een stimulerende werking op de biologie van de huid die de hyaluronzuren los van elkaar niet hebben; het geheel is meer dan de som der delen.

Patiëntvriendelijk; De 2 ml. gel is in 10 bolussen te verdelen over de twee gelaatshelften; een snelle, goed verdraagbare behandeling met weinig kans op hematomen.

Indicatie

Waar past Profhilo® in ons armamentarium? We zijn bekend met hyaluronzuur met name als dermale filler, versteviger en skinbooster. Stimulatie van biologische processen door middel van injecteren van bloedplaatjes is inmiddels een beproefde behandeling.

Profhilo® geeft met 64 mg. hyaluronzuur in 2 ml. gel een grote hoeveelheid hyaluronzuur die zich in 24 uur met een actieradius van ongeveer 2 centimeter subdermaal verspreidt. Dit hyaluronzuur stimuleert onder andere de aanmaak van verschillende types collageen (1,3,4,7) en elastine in keratinocyten en fibroblasten.

Een bijkomende eigenschap van Profhilo® is het effect op de adipocyten in de sub-dermis. Onderzoek heeft aangetoond dat (in vergelijking met traditioneel gecrosslinked hyaluronzuur) Profhilo® stimulerend werkt op de differentiatie en overleving van de in het vet aanwezige stamcellen en adipocyten.

Deze verbetering van de conditie van de huid is breed toepasbaar maar met name in het gezicht, hals, bovenarmen en handen populair.

Behandeling

De verspreiding van Profhilo® wanneer het subdermaal wordt geïnjecteerd maakt de behandeling uiterst eenvoudig en voor de patiënt goed te verdragen. Meestal zal volstaan worden met de verdeling van de 2 ml. over 10 punten, bijvoorbeeld 5 per gezichtshelft. Massage is niet nodig, de gel verspreidt zich vanzelf. Door het beperkt aantal injecties en mogelijkheid vasculaire risicogebieden te omzeilen is de kans op hematomen gering.

De aanbevolen herhaalbehandelingen vinden na een maand plaats, in totaal twee tot drie behandelingen. Daarna kan gekozen worden voor een touch up, elke zes maanden.

Stellavato A, Corsuto L, D’Agostino A, La Gatta A, Diana P, Bernini P, et al. (2016)
Hyaluronan Hybrid Cooperative Complexes as a Novel Frontier for Cellular Bioprocesses Re-Activation. PLoS ONE 11(10): e0163510. doi:10.1371/journal.pone.0163510

Antonietta Stellavato Marcella La Noce Luisana Corsuto Anna Virginia Adriana Pirozzi Mario De Rosa Gianpaolo Papaccio Chiara Schiraldi Virginia Tirino
Hybrid Complexes of High and Low Molecular Weight Hyaluronans Highly Enhance HASCs Differentiation: Implication for Facial Bioremodelling. Cell Physiol Biochem 2017;44:1078-1092

Carmen Laurino, MSc,a Beniamino Palmieri, MD,a and Alessandro Coacci, MDb
Efficacy, Safety, and Tolerance of a New Injection Technique for High- and Low-Molecular-WeightHyaluronic Acid Hybrid Complexes, EPlasty.com Ootber 8th, 2015

Annalisa Beatini, Chiara Schiraldi, Adele Sparavigna
Hyaluronic acid hybrid cooperative complexes and the BAP (Bio Aesthetic Points) technique: the new edge in biorejuvenation. Aesthetic Medicine,Volume 2, Number 2, April-June 2016

Antonella D’Agostino, Antonietta Stellavato, Luisana Corsuto, Paola Diana,Rosanna Filosa, Annalisa La Gatta, Mario De Rosa, Chiara Schiraldi
Is molecular size a discriminating factor in hyaluronan interaction with human cells?www.elsevier.com/locate/carbpol, 5 September 2016